ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ


    Σήμερα, 3/2/2024 πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ και εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων συμμετείχε στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσαν τα μέλη, οι γονείς και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.
    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο
*που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες ισχυρές προσωπικότητες *και θα δίνει βάρος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό ως βασικούς παράγοντες πρωτογενούς πρόληψης.

Επίσης, το ΔΣ της Ένωσης υπογράφει το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης:

Mε αφορμή την εξαγγελία του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και τη συγχώνευσή του, μαζί με τους άλλους εγκεκριμένους φορείς και προγράμματα, σε έναν οργανισμό υπό την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ):

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην κατάλυση του ιστορικότερου φορέα απεξάρτησης στη χώρας μας με ευρύτατη αποδοχή από την ελληνική κοινωνία (ΚΕΘΕΑ), μέσω του οποίου έχουν απεξαρτηθεί και επανενταχθεί στην κοινωνία χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς και στην κατάργηση των υπολοίπων εγκεκριμένων προγραμμάτων.

Διατυπώνουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για τον αθηνοκεντρικό, ιατροκεντρικό και γραφειοκρατικό φορέα που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας και για τις επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία του στο δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτικής προσέγγισης και ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ισότιμης επανένταξης στην κοινωνία.

Θεωρούμε ότι το προωθούμενο μοντέλο οργάνωσης του χώρου αντιμετώπισης των εξαρτήσεων μέσω του ΕΟΠΑΕ είναι ατελέσφορο και ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς θα αλλοιώσει και θα συρρικνώσει το έργο των κατά τόπους προγραμμάτων απεξάρτησης, θα τα αποκόψει από τις τοπικές κοινωνίες και θα βάλει τέρμα στην ευέλικτη κάλυψη τοπικών αναγκών.

Ζητάμε να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο για το ΕΟΠΑΕ, να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η σημερινή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ και των υπόλοιπων εγκεκριμένων φορέων και προγραμμάτων, και να διατηρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της απεξάρτησης.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική δράση που διοργανώνει ο ΚΕΘΕΑ οι εργαζόμενοί του και οι σύλλογοι γονέων ΚΕΘΕΑ

 το ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία ΚαλαμάταςΣχόλια