Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Πολλά τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης

 

Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Πολλά τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης

Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Πολλά τα προβλήματα  στα σχολεία της πόλης

Πρωτοβουλία υλοποίησης δράσεων έχει αναλάβει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, έγιναν γνωστά τα πρώτα συμπεράσματα από επισκέψεις που πραγματοποίησαν μέλη της σε τουλάχιστον δέκα σχολεία της πόλης, με την κατάσταση σε αυτά να είναι κακή. Μάλιστα, μετά τις αυτοψίες, αφού τις κατέγραψαν, συνέταξαν τεχνική έκθεση 150 σελίδων, την οποία απέστειλαν στους αρμοδίους, με την Επιθεώρηση Εργασίας και το αρμόδιο τμήμα της Περιφερείας να τους απαντούν, κάτι που όμως ο Δήμος Καλαμάτας δεν έπραξε

Όπως είπαν, οι επισκέψεις στα σχολεία έγιναν για να διαπιστωθούν τυχόν ελλείψεις σε θέματα που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια. Η γενική εικόνα που αποκόμισαν ήταν αυτή που περίμεναν έτσι και αλλιώς, σχολιάζοντας πως αποτελεί την άποψη του συνόλου των γονέων της Καλαμάτας, δηλαδή ότι η κτηριακή υποδομή των σχολείων της πόλης βρίσκεται πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν προβλήματα με υγρασία, χώρους υγιεινής που έχουν να ανακαινιστούν για δεκαετίες γεμάτους μούχλα, σπασμένα πλακάκια και πόρτες, κτήρια άβαφα για πολλές δεκαετίες, τοίχους με ρωγμές και πολλά ακόμα.

Μετά τα παραπάνω η Ένωση προτείνει να δημιουργηθεί Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο Καλαμάτας που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με θέματα που θα αφορούν στα σχολικά κτήρια, κάτι που θα βελτιώσει την κατάσταση των σχολείων.

Πέραν των παραπάνω, έγινε γνωστό ότι, έπειτα από κινήσεις της Ένωσης σε συνεργασία με την Τροχαία, πραγματοποιείται δράση για στην κυκλοφοριακή αγωγή, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους σχολικούς τροχονόμους.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε ενημέρωση των μαθητών κατά της χρήσης των ναρκωτικών.
Π.Μπ.

Σχόλια