ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ


Τη Δευτέρα 11.05.2020, μέλη της Ένωσης Γονέων μαζί με αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας επισκέφτηκαν τον κ. Αναστασόπουλο για να ενημερωθούν
για τις ενέργειες των υπηρεσιών σε σχέση με την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.
Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους και των δυο φορέων να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται από την Περιφέρεια έτσι ώστε να μην συνωστίζονται οι μαθητές κατά την μεταφορά προς και από το σχολείο. Επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξουν δρομολόγια που θα μεταφέρουν αποκλειστικά μαθητές και με μέγιστη πληρότητα το 50% της δυναμικότητας κάθε μέσου μεταφοράς. Ζητήθηκε να μεριμνήσουν και για την  απαραίτητη αύξηση των δρομολογίων.
                Ο κ. Αναστασόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες  ώστε να ενημερωθούν οι επαγγελματίες (ΚΤΕΛ, ιδιοκτήτες ταξί) για τις υποχρεώσεις τους όπως αυτές πλέον προκύπτουν από το Υπουργείο. Επιπλέον δεσμεύτηκε για την αύξηση των δρομολογίων  και κάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) να ελέγχουν στην πράξη αν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
                Τέλος με πρωτοβουλία της Ένωσης, δεσμεύτηκε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ότι το επόμενο διάστημα θα συγκαλέσει διευρυμένη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα τον καλύτερο προγραμματισμό για την μεταφορά των μαθητών για το νέο σχολικό έτος.
Πάγιο αίτημα της Ένωσης Γονέων είναι η ασφαλής και έγκυρη μεταφορά όλων των μαθητών του νομού μας, χωρίς αποκλεισμούς, από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων.


            Την Δευτέρα 11.05.2020, μέλη της Ένωσης Γονέων συναντηθήκαν με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης προκειμένου να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων της πόλης μας.
            Ενημερώσαμε τον κ. Δήμαρχο για τα αιτήματα 24 συλλόγων γονέων, που περιγράφουν τους όρους με τους οποίους θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία το επόμενο διάστημα αλλά και τον Σεπτέμβριο.
            Ενημερωθήκαμε πως οι προαύλιοι  χώροι των σχολείων αυτό το διάστημα καθαρίζονται. Όλες οι σχολικές αίθουσες  καθώς και οι κοινόχρηστοι χώροι θα είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέτρα υγειονομικής προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, χειροπετσέτες, καλαθάκια με καπάκι).
Μέχρι να ανοίξουν τα δημοτικά το προσωπικό καθαριότητας τους θα απασχολείται σε γυμνάσια και λύκεια.
            Ο κ. Βασιλόπουλος συμφώνησε με το αίτημα των γονιών για την ύπαρξη προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων και μετά το πέρας αυτών. Στο παραπάνω θέμα αφού μας περιέγραψε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βρίσκει από την κεντρική κυβέρνηση, μας ενημέρωσε για τις ενέργειες του δήμου προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τις ώρες εργασίας των καθαριστριών (ερώτημα που έχει γίνει προς την ΚΕΔΕ), σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα απευθυνθεί σε συνεργεία καθαρισμού.  Τέλος μας ενημέρωσε πως δεν έχει δοθεί καμία επιπλέον χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο εσωτερικών.
            Ως Ένωση του επισημάναμε, πως θεωρούμε αδιανόητο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς μόνιμο και σταθερό προσωπικό καθαριότητας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τονίσαμε τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για την κατάσταση που βρίσκονται αυτή την στιγμή τα σχολεία μας.  Ζητήσαμε  η δημοτική αρχή μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα να αγωνιστεί για τη διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων μας.  


Με Εκτίμηση,
 Το Δ.Σ.

Σχόλια