Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης



ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 19/10/2015
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο Π.Ε. Μεσσηνίας
24131, Καλαμάτα
Τηλέφωνο-FAX: 2721361237




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Πετρόπουλο, είχε την Πέμπτη, 15/10/2015, αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Κουφαλάκο και το μέλος του ΔΣ Κουρέτα Γιώργο. Έγινε αναφορά σ’ όλα τα θέματα που αφορούν τους μαθητές της πόλης μας, (κενά, μεταφορές, υποδομές υποχρηματοδότηση της παιδείας), δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο Ειδικό Σχολείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. καθώς και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 6ου Λυκείου και ΕΠΑΛ.
Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε την Ένωση ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη του απαιτούμενου ανθρώπινου δυναμικού του Ειδικού Σχολείου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλυφθούν οι ανάγκες στο μεγαλύτερο μέρος. Επεσήμανε τις δυσκολίες λόγω μείωσης των δαπανών για την παιδεία και ζήτησε υπομονή και ανοχή. Από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι είναι γνώστης και θα μεταφέρει τα προβλήματα στον Υπουργό και θα κάνει ανάλογη εισήγηση.  Σ’ ότι αφορά το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, δήλωσε ότι έχει ωριμάσει η ιδέα του διαχωρισμού του σε δύο επίπεδα, τύπου γυμνάσιο-λύκειο.
Σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του 6ου Λυκείου και ΕΠΑΛ και τις κινητοποιήσεις των παιδιών, ο Περιφερειακός Δ/ντής αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα μαθητών και γονέων και δεσμεύτηκε να προωθήσει από την θέση του  τα αιτήματα, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εισαγγελική παρέμβαση για το ΕΠΑΛ.
Από την πλευρά της Ένωσης επιμείναμε στην κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό και όχι με αναπληρωτές. Εκφράσαμε την πάγια θέση μας ότι δεν διεκδικούμε το εφικτό αλλά το αναγκαίο.  
Για το Μουσικό Σχολείο, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα των κενών, και το έντονο πρόβλημα των μεταφορών. Συμφώνησε με την πρόταση για δημόσια δωρεάν μεταφορά με σχολικά δημόσια λεωφορεία, με οδηγό και συνοδηγό. Επισημάναμε την ανάγκη για δωρεάν βιβλία και στα μαθήματα της μουσικής και των αγγλικών.
Τέλος ζητήσαμε την παρέμβαση του για την άμεση δρομολόγηση της ανακατασκευής του κτηριακού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δ. Καλαμάτας

Σχόλια