ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Για μια ακόμα φορά η σχολική χρονιά άρχισε με συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και της συνεχιζόμενης επίθεσης, όλων των κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια.

Η νέα χρονιά βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή. Τα σχολεία άνοιξαν με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με λιγότερα χρήματα και υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές, με λιγότερα τμήματα, χωρίς μεταφορές, με κτηριακά προβλήματα, με ελλείψεις σε καθαρίστριες και πολλά άλλα. 

Για μια ακόμη χρονιά οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν μέρος του κόστους λειτουργίας των σχολείων. 

Για μια ακόμη φορά η σχολική κοινότητα θα κληθεί να διαχειριστεί τον υποσιτισμό μαθητών, των εξαθλιωμένων οικονομικά οικογενειών, μέσα από ΜΚΟ και φιλάνθρωπους επιχειρηματίες . 

Η δύσκολη σημερινή κατάσταση, απαιτεί οργανωμένη πάλη και αντίσταση, για να μπει φραγμός στη σαρωτική επίθεση που έρχεται και να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας για αποκλειστικά δωρεάν παιδεία.

Συμπαραστεκόμαστε στην κινητοποίηση των μαθητών για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, όπως αποφάσισαν, για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:00 στη Νομαρχία. Αντιπροσωπείες μας θα παρευρεθούν στη συγκέντρωση.

Ζητάμε :

1. Να καλυφθούν οι ανάγκες σε μεταφορές όλων των μαθητών.

2. Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, με άμεση προτεραιότητα στο ειδικό σχολείο και ΕΕΕΚ.

3. Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, να αποσταλεί άμεσα η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

4. Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

5. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών.

6. Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Σχόλια