Επείγον αίτημα πλήρους στελέχωσης του 1ου Ειδικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Καλαμάτας σε Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
1ου Ειδικού Σχολείου &
Νηπιαγωγείου Καλαμάτας



Καλαμάτα, 14 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. πρωτ.: 16                                                                                               

ΠΡΟΣ:
κ. Πετρόπουλο Παν/τη
Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου


ΘΕΜΑ: «Επείγον αίτημα πλήρους στελέχωσης του 1ου Ειδικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Καλαμάτας σε Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. και επισήμανση κινδύνου ατυχήματος»

Αξιότιμε κ. Περιφερειακέ Διευθυντά,

Η επίσκεψή σας κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την Παρασκευή, 11/9 ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας και μας δείξατε εμπράκτως πως παρά τις δυσκολίες της εποχής, εσείς προσπαθείτε για το καλύτερο δυνατό και των δικών μας, ξεχασμένων τις περισσότερες φορές παιδιών.
Παρά όμως το γεγονός ότι σας ενημερώσαμε προφορικά για την παντελή έλλειψη βοηθητικού προσωπικού αλλά και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, οφείλουμε να σας επισημάνουμε και γραπτώς την ανάγκη για άμεση κάλυψη των κενών αυτών για να μπορέσουν όλα τα παιδιά του Ειδικού να πάνε σχολείο με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το Ειδικό δημοτικό σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του με μόνο 3 δασκάλους για 49 παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και το Ειδικό Νηπιαγωγείο με 1 νηπιαγωγό για 4 νήπια. Και οι δυο δομές όμως ξεκίνησαν δίχως  καθόλου βοηθούς και μετακίνηση.  Πρέπει ωστόσο να σας επισημάνουμε ότι  τα περισσότερα παιδιά απαιτούν σχεδόν αποκλειστική και εξατομικευμένη φροντίδα και αρκετά  από αυτά παρουσιάζουν αυξημένη επιθετικότητα και πολύ χαμηλές δεξιότητες αυτό φροντίδας.
Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών της εποχής μας, όμως δεν έχουμε το δικαίωμα ως γονείς να αδρανήσουμε μπροστά σε αυτές. Εμείς περισσότερο από κάθε άλλο γονέα οφείλουμε να προστατέψουμε τόσο την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών μας στο σχολείο όσο και την εύρυθμη λειτουργία και των δυο σχολικών δομών, γιατί τα παιδιά μας δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από αυτό.  Για το λόγο αυτό επιμένουμε ότι η ανεπαρκής στελέχωση δεν επηρεάζει καθοριστικά μόνο την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στο σχολείο αλλά και ελλοχεύει το σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος.
Επικαλούμαστε το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την καλή λειτουργία του σχολείου μας, και για αυτό,  σας παρακαλούμε θερμά να εξασφαλίσετε άμεσα στο σχολείο μας την στελέχωση του από τρία (3) άτομα βοηθητικού προσωπικού για το δημοτικό και ένα (1) για το νηπιαγωγείο, ψυχολόγο, σχολικό νοσηλευτή. λογοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό.
Σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάθε χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα προστίθενται παιδιά. Σήμερα μάλιστα προστέθηκε ακόμα ένα παιδάκι και ο συνολικός αριθμός των μαθητών ανέβηκε πλέον στους σαράντα εννέα (49). Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε θερμά, για φέτος τουλάχιστον, να εγκρίνετε την τοποθέτηση επιπλέον 7 δασκάλων όπως σας έχει ζητηθεί και από τον  Διευθυντής του σχολείου (αρ. πρωτ. 243/8.5.15).
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας και ευελπιστούμε στην άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Με εκτίμηση
                                                       Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος


Μάριος Δημάκης
Η Γραμματέας


Αγγελική Μαλαπέτσα

Κοιν.  : 
  • κ. Νικολάκου  Κωνσταντίνα
    Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης- Έργων –
    Περιφερειακής Ενημέρωσης Πελοποννήσου
  • Σύμβουλο ΕΑΕ
  • κ. Κλάδη Νικόλαο
    Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας
  • Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μεσσηνίας


Σχόλια