ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου καταστρέφουν τη δημόσια εκπαίδευση, αφήνουν στους δρόμους εκπαιδευτικούς, ωθούν μαθητές στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης. Αυτό τόνισαν σήμερα εκπαιδευτικοί, που έκαναν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της…
…Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Η κατάληψη έγινε νωρίς το πρωί, ενώ στις 11 οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου και παρουσίασαν τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα μέτρα στη δημόσια εκπαίδευση.
Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος, μίλησε για νέο αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση, που έχει σκοπό την απαξίωση των εκπαιδευτικών και τόνισε ότι απέναντι σε αυτή την τακτική οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν άλλη επιλογή από τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις. Κάλεσε δε όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν σε όσους θίγονται με τα νέα μέτρα, τονίζοντας ότι κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά όλων.
Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, Παντελής Μπαζάνος, τόνισε ότι οι διαδικασίες που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης αλλά και της Διεύθυνσης Μεσσηνίας να υλοποιούν τις παράνομες οδηγίες του υπουργείου. Τέλος υποστήριξε ότι με τα μέτρα αυτά η εκπαίδευση παραδίδεται στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Δημήτρης Αποστολόπουλος, προϊστάμενος της Τεχνικής Εκπαίδευσης, τόνισε ότι καταργούνται ειδικότητες εκπαιδευτικών και αφήνονται μετέωροι σπουδαστές, κάτι που σχολίασε ότι αποτελεί γενναιόδωρη προσφορά του υπουργείου προς τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Ευάγγελος Σιδερέας, εξέφρασε τη συμπαράσταση προς τους εκπαιδευτικούς και κάλεσε τους γονείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να υπερασπιστούν τη δημόσια εκπαίδευση.
Η Αφροδίτη Χριστοπούλου, από το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και την Ένωση Γονέων, μίλησε για μια σκοτεινή περίοδο, με το μαύρο στην ΕΡΤ, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις απολύσεις, με την κατάργηση υπηρεσιών. Τόνισε ότι όλοι πρέπει να αγωνιστούν για τη δημόσια εκπαίδευση και για να πάψουν να υπάρχουν διακρίσεις στα σχολεία ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των οικογενειών των μαθητών.
Η Αμαλία Καρούντου, σπουδάστρια στο Επαγγελματικό Λύκειο, τόνισε ότι οι μαθητές και οι καθηγητές είναι άνθρωποι και όχι ζώα, γι’ αυτό και δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα που αφήνουν τους σπουδαστές μετέωρους ή τους εκπαιδευτικούς άνεργους.
Στ.Μ.

     Πηγή: http://kalamatajournal.gr




Σχόλια