ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΚΙΑ


Καλαμάτα,  28/11/2012
Αρ. πρωτ:       -154-


ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
– ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
(Υπ΄όψιν Αντιδημάρχου
 κ. Μπούχαλη Δημητρίου)

ΘΕΜΑ: «Υποτροφίες κληροδοτήματος
«ΛΥΚ. ΣΚΙΑΣ»

Τις τελευταίες ημέρες, ως Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, γίναμε δέκτες παραπόνων από αρκετούς γονείς της πόλης μας που μας εξέφρασαν το παράπονο  και την αγανάκτησή τους σχετικά με τις διαδικασίες που τηρήθηκαν στην ενημέρωσή τους με το δικαίωμα που είχαν, ως πολίτες της πόλης μας, για τη διεκδίκηση υποτροφίας, εκ μέρους τους, των κληροδοτημάτων «Λ. ΣΚΙΑΣ» που αποδίδεται κάθε χρόνο από το Δήμο σε αριστούχους μαθητές που προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.
Θεωρούμε την ύπαρξη και την απόδοση των παραπάνω υποτροφιών πολύ σημαντική για τους γονείς και τους μαθητές της πόλης μας  αλλά διακρίνουμε μια ελλιπή (αν όχι ανύπαρκτη) ενημέρωση του συνόλου των μαθητών  και των γονέων για τις εν λόγω υποτροφίες.
Εξ΄ άλλου αυτή η ελλιπής ενημέρωση φαίνεται ότι υπήρχε και τις προηγούμενες χρονιές αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις που έγιναν τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και από την Α΄ ΕΛΜΕ για υποτροφίες που πήραν μαθητές, όχι και τόσο άπορων οικογενειών, επειδή «έτυχε» να το μάθουν.
Ως Ένωση Συλλόγων γονέων ζητάμε:
Την επαναπροκήρυξη χορήγησης υποτροφιών για το έτος 2011-2012 με σωστή ενημέρωση από πλευράς σχολικών μονάδων και με ακριβή τήρηση της ενδεικτικής πρότασης του αν. Δ/ντή Δ.Ε. εκπαίδευσης κ. Ανδρεάκου Κ. (έγγραφο 5176/14-09-2012) στην οποία πρότεινε στους Δ/ντές τηλεφωνική επικοινωνία με τους ίδιους τους μαθητές ή τις οικογένειές τους, αποστολή επιστολής και κράτηση αρχείου αποδεικτικών στοιχείων της ενημέρωσης.
Έγκαιρη ενημέρωση τόσο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων όσο και της  Α΄ ΕΛΜΕ της ανακοίνωσης και του χρονοδιαγράμματος των υποτροφιών που χορηγούνται από τον Δήμο, έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώνονται, από πλευράς μας άμεσα και έγκαιρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι.
Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις προς τη σωστή ενημέρωση μαθητών και γονέων επιβραβεύοντας με το τρόπο αυτό, από πλευράς τους, τους κόπους και τις θυσίες τους.
Τέλος, θεωρούμε ότι οι υποτροφίες που χορηγούνται από το Δήμο μας, μέσω των κληροδοτημάτων, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τους μαθητές αλλά και «δώρο» ανακούφισης για τους γονείς στις δύσκολες αυτές εποχές φτάνει να αποδίδονται δίκαια και στους σωστούς δικαιούχους.

Μετά τιμής το Δ.Σ. της Ένωσης




Σχόλια