Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  Ως Ένωση Γονέων θέλουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας και την αγανάκτηση μας για την αστοχία και την προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας κατά την διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων, και ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην 1η εβδομάδα, παίζοντας ουσιαστικά με τα νεύρα και την αγωνία των μαθητών που διαγωνίζονται αλλά και των γονιών τους.
      Τόσο στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (η επιλογή του θέματος σχολιάστηκε δυσμενώς και από την κ. Αρβελέρ) όσο και της Φυσικής αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η προχειρότητα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο το πολύ σοβαρό θέμα των εξετάσεων που έχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών και της χώρας μας.
    Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (και όχι μόνο) είναι ακατάλληλο, επικίνδυνο και αναχρονιστικό, κάτι που αποτελεί κοινή παραδοχή από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
   Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να εμπαίζεται και να διαρρηγνύεται η ευαίσθητη ψυχολογία των παιδιών στο πρώτο σοβαρό σκαλοπάτι της ζωής τους.
   Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καθησυχάζονται οι εντυπώσεις με ένα ΑΠΛΟ «συγγνώμη-λάθος, δε λαμβάνεται υπόψη».
   Καλούμε τους υπεύθυνους να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα που ταιριάζει το θέμα αυτό και να σταματήσουν επιτέλους τα πειράματα σε βάρος των μαθητών αναλαμβάνοντας επιτέλους τις υπεύθυνες θέσεις άνθρωποι που γνωρίζουν την εκπαίδευση και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Επίσης εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τις δηλώσεις του περιφερειακού δ/ντή εκπαίδευσης κ. Μισθού περί ικανοποίησής του για τον μέχρι τώρα τρόπο διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων και την αποποίηση των ευθυνών του για τον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

Μήπως παίζει με τη νοημοσύνη μας;

                                            Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Σχόλια