ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ " ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ"


                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    
 
Σας προσκαλούμε στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα το 'Άγχος των Εξετάσεων', όπου οι ομιλητές θα προσεγγίσουν πολύπλευρα το θέμα προκειμένου να κατανοήσετε τι είναι το άγχος και πως μπορείτε να το διαχειριστείτε.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τη φυσιολογία, την ψυχολογία και την διατροφή του άγχους.

Ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, Διδάκτωρ Καρδιαγγειακής (Bsc, Msc, PhD) θα αναπτύξει το θέμα της φυσιολογίας του άγχους, το θετικό και το αρνητικό άγχος, και την επίδραση που έχει στην υγεία μας.

Η Χαριέττα Λιακάκη, Ψυχολόγος, θα δώσει συμβουλές στους μαθητές σχετικά με το πως μπορούν να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων.

Η Γιώτα Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος, θα δώσει συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με το πως μπορούν να βοηθήσουν το μαθητή που έχει άγχος εξετάσεων.

Η Πηνελόπη Δουβόγιαννη, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος (BSc, RD) θα ενημερώσει για τις τροφές που συμβάλουν θετικά σε περιόδους που ο μαθητής έχει άγχος, και θα δώσει πρακτικές συμβουλές για τη διατροφή του μαθητή στην περίοδο των εξετάσεων.


Διοργάνωση 
Δήμος Καλαμάτας, Επιτροπή Εθελοντισμού

Με την στήριξη της ΑΕΛΜΕ Μεσσηνίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης 'Παράθυρο στον 'Ήλιο'.



Σχόλια