ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

  Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν με τη μεταφορά των μαθητών από τις 9 Ιανουαρίου που την ευθύνη αναλαμβάνουν ολοκληρωτικά οι Δήμοι και αυτό εξ αιτίας της μικρής χρηματοδότησης του Υπουργείου.
Με θέμα τη μεταφορά των μαθητών έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νίκα.
Παρόντες ήταν αντιπρόσωποι του αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας αντιπρόσωποι του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΧΙ και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλ. Γονέων κ. Σιδερέας.
Ο Δήμαρχος έκανε έκκληση προς τους μεταφορείς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα δρομολόγια και να μη μείνουν έξω από τη διαδικασία αυτή και ότι θα αρχίσει η διαδικασία σύνταξης καταστάσεων προς το Υπουργείο προκειμένου η αποζημίωση να δίνεται απ' ευθείας στους γονείς που θα μεταφέρουν τα παιδιά τους.
Οι εκπρόσωποι των μέσων μεταφοράς έκαναν λόγο για τη μικρή αποζημίωση που τους δίνεται και ότι η όλη διαδικασία είναι ασύμφορη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλ. Γονέων έκανε έκκληση να βρεθεί το γρηγορότερο δυνατό κάποια λύση που δε θα προσθέτει ένα ακόμα βάρος στις πλάτες των γονιών και θα θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη φοίτηση παιδιών στα σχολεία αφού δε θα μπορούν να μετακινηθούν.
Επίσης ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό θα φανεί εντονότερα στο ΕΕΕΕΚ της πόλης μας όπου θα γίνει πιο δύσκολη η μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αυτό θα είναι καταστροφή τόσο για τα παιδιά αυτά όσο και για τους γονείς τους.

Σχόλια