ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Το Δ.Σ. της Ένωσης σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 6/9/2011 και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας αποφάσισε ομόφωνα:

-          ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  την ηγεσία του Υπ. Παιδείας και όλους τους υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γενικά στο χώρο της εκπαίδευσης με αποκορύφωμα την παντελή έλλειψη βιβλίων λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

-          ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ τη λύση των φωτοτυπιών γιατί:
1.      Με το μέτρο αυτό οξύνεται το οικονομικό κόστος και μετατίθενται περισσότερες ευθύνες στο εκπαιδευτικό προσωπικό που η δουλειά του είναι να διδάσκει τα παιδιά μας.
2.      Θεωρούμε αδύνατη (θα φανεί και στην πράξη) την παραγωγή τόσων χιλιάδων φωτοτυπιών σε μηχανήματα πανάρχαια και προβληματικά
3.      Είμαστε σίγουροι ότι το κόστος των φωτοτυπιών θα βαρύνει για μια ακόμα φορά τις πλάτες των γονιών.
Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αποτελούν μέρος σχεδίου και απαρχή για την πλήρη κατάργηση της ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ παρά τις εξαγγελίες της Υπουργού παιδείας για <νέο σχολείο>,  <πρώτα ο μαθητής>, <η τσάντα να μένει στο σχολείο>, κ.τ.λ.
Είμαστε σίγουροι ότι με την έναρξη των μαθημάτων θα φανούν και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ως  Ένωση Γονέων ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στα σχέδια του Υπ. Παιδείας και ΚΑΛΟΥΜΕ:

-  ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, να μη συμμετέχουν στα λειτουργικά έξοδα και στις οικονομικές απαιτήσεις των σχολικών μονάδων (οι δ/ντές απαγορεύεται να ζητούν χρήματα από τους γονείς)
-  ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ Α΄ & Β΄ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ σε κοινή συνεδρίαση προκειμένου να συντονίσουμε από κοινού τον αγώνα μας απέναντι σε αυτή τη πλήρη απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Σε  Γεν. Συνέλευση, που θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, ξεθεμελιώνει ότι έχει απομείνει από τη ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΓΟΝΕΩΝ  να σταθούν δίπλα μας και να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου οι προτάσεις τους να συζητηθούν στη Γ.Σ. της Ένωσης.

·         Η αξιοθρήνητη παρουσία του Περιφερειακού δ/ντή εκπαίδευσης κ. Μισθού Π.  σε συνέντευξη τύπου στη πόλη μας και οι απαράδεκτες δηλώσεις του περί ποσοστών και αποστάσεων από το άστυ, κάθε άλλο παρά μας καθησύχασαν….

                                       Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης 



                      

Σχόλια