ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                  
   Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει θεατές γεγονότων που αφορούν το χώρο της παιδείας και θέλουμε ως  Ένωση Συλλόγων Γονέων να εκφράσουμε την άποψή μας και τις θέσεις μας σε όλα αυτά που συμβαίνουν και αφορούν το μέλλον των παιδιών μας.

-          ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛ. ΜΟΝΑΔΩΝ
Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπ. Παιδείας για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που επέδειξε στο θέμα των συγχωνεύσεων στη πόλη μας και στο μοναδικό σχολείο που συγχωνεύθηκε (17οΔημοτικό).
Θεωρούμε ότι η συγχώνευση αυτή δεν πληρεί κανένα κριτήριο της εγκυκλίου που έθεσε το Υπουργείο και πέραν αυτού αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο έδωσαν ελπίδες για επανεξέταση της συγκεκριμένης συγχώνευσης αρχές Απριλίου από τη στιγμή που η συγκεκριμένη απόφαση είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ από τις 18/03/2011.

- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ. Μισθού Πέτρου
1)      Θεωρούμε «άκομψη και αλαζονική» την παρέμβαση του κ. Μισθού, για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, προς το Δ. Καλαμάτας.
Ασφαλώς και έπρεπε να ερωτηθεί ο Δ. Καλαμάτας στο πολύ σοβαρό θέμα των συγχωνεύσεων. Άλλωστε βάσει της εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας με αριθ. πρωτ. 11136 (27/01/2011) έδινε το δικαίωμα στη δημοτική αρχή της πόλης να συμμετέχει στη διαβούλευση για το θέμα αυτό.
Αντί αυτού όχι μόνο δε ζητήθηκε η γνώμη του Δήμου, η γνώμη των γονέων και των άλλων φορέων της πόλης μας αλλά η επιλογή του μοναδικού σχολείου που συγχωνεύθηκε στη πόλη μας (17ο Δημοτικό) έγινε με πρόταση των τοπικών κομματικών παραγόντων και φυσικά η πρόταση υιοθετήθηκε άμεσα τόσο από τη Α/βάθμια εκπαίδευση όσο και από τη περιφ. δ/νση εκπαίδευσης στη Τρίπολη χωρίς να εξεταστούν, σοβαρά, τα κριτήρια που θέτει η εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας.
2)      Όσον αφορά το ΕΕΕΕΚ (για το οποίο η Ένωση έχει δώσει το δικό της αγώνα και ασφαλώς δικαιούται να μιλάει) θέλουμε να μας πει ο κ. Μισθός τι έχει προσφέρει η περιφέρ. δ/νση εκπαίδευσης στο θέμα αυτό. Ξέρουμε ότι με παρέμβαση του Δ. Καλαμάτας λύθηκε το πρόβλημα της ύδρευσης και με προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Τατούλη  προς τον ΟΣΚ λύθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του κτιρίου.


-          ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΤΡΟΦΕΙΑ
Με απόφασή του ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε το κλείσιμο του 6ου Παιδικού σταθμού που βρίσκεται στην οδό Λακωνικής στα Γιαννιτσάνικα.
Σε μια πόλη που αναπτύσσεται και που ο μεγαλύτερος αριθμός βρεφών και νηπίων δεν καλύπτεται από τους υπάρχοντες Παιδικούς σταθμούς, θα περίμενε κανείς από το Δήμο να ιδρύσει νέους αντί να καταργεί και συρρικνώνει τους παλιούς.
Με την ίδια ανακοίνωσή του ο Δήμος απειλεί με διαγραφή τα παιδιά που οι γονείς τους δεν πλήρωσαν τα τροφεία.
Σήμερα που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει στην πλάτη του η κυβέρνηση και η τρόικα έρχεται και ο Δήμος με τις αποφάσεις του να του προσθέσει και νέα βάρη. 
  Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει και να προχωρήσει στην απόσυρση και των δύο αυτών αποφάσεων.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Με βάση τον «Καλλικράτη» οι δήμοι αναλαμβάνουν την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών από 1ης Ιουλίου.
Ζητάμε από το Δ. Καλαμάτας να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να υπογραφούν οι συμβάσεις  (οι οποίες σίγουρα θα είναι χρονοβόρες) έτσι ώστε η μεταφορά των μαθητών τη νέα χρονιά να γίνει χωρίς προβλήματα (τύπου Αθλητικών Γυμνασίων που ζητούσαν από εμάς τους γονείς να καλύψουμε το κόστος μεταφοράς).
-             Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι εμείς ως γονείς και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των παιδιών μας για ένα καλύτερο αύριο στην εκπαίδευσή τους θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μας (χωρίς φόβο και πάθος).

                                                       Το Δ.Σ. της Ένωσης



Σχόλια