ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛ. ΜΟΝΑΔΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΡΕΔΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ & Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Από το Συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας στο Δ. Σ. «ΑΛΛΑΓΗ για το Δήμο της Καλαμάτας» ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας κ. Σιδερέα, προς τα ΜΜΕ και για να μην δημιουργούνται  εσφαλμένες εντυπώσεις   για τη θέση του συνδυασμού μας απέναντι στα αιτήματα των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα στα ευαίσθητα  θέματα της παιδείας δηλώνουμε τα εξής:
Πράγματι ο κ. Πρόεδρος  του Σχολείου περί την 1ην νυκτερινή της συνεδρίασης  της περασμένης Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενώ είχε τελειώσει η μαραθώνια συνεδρίαση του Δ. Σ. για το μέγα και καυτό  θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Καλαμάτας  ζήτησε την έκδοση του γνωστού ήδη ψηφίσματος.  Και  επειδή τόσον εγώ όσον  και άλλοι συνάδελφοι είχαμε καταπονηθεί λόγω του Γ. Π. Σ. παρεκάλεσα να αναβληθεί για την ερχόμενη Τρίτη το θέμα αυτό και χαριτολογών πράγματι είπα «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν».
Αυτό που είπα δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζεται το πράγματι σοβαρό θέμα για το 17ο Σχολείο. Αλλά απεναντίας είχα την άποψη ότι θα έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα με άνετη συζήτηση στο όλον θέμα.
Μετά όμως από την επιμονή του κ. Σιδερέα και των αγαπητών συνδημοτών μας δέχτηκα να συζητηθεί το όλον θέμα το οποίο εγώ δεν εγνώριζα και για να διευκολύνουμε τον κ. Πρόεδρο στην έγκριση ομοφώνου ψηφίσματος απείχαμε από τη ψηφοφορίας και εξεδόθη ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα που ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ  το αίτημα του Σχολείου.
Συνεπώς πως περιφρονήσαμε τα αίτημα του Συλλόγου και σε τι εζημιώθη το σχολείο αφού συντελέσαμε δια της στάσεώς μας στην πλήρη ικανοποίηση του αιτήματός του;
Αυτά για το όλον θέμα και να μη συσκοτίζεται η αλήθεια. Εκτός και ο κ. Πρόεδρος, πράγμα που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ήθελε να εκθέσει τον συνδυασμό μας στα μάτια των συνδημοτών μας και ενδεχομένως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας όπισθέν του  και εν αγνοία  του Προέδρου επεδίωκαν σκόπιμα να πάρει τα εύσημα ο δήμαρχος και η πλειοψηφία και  να δυσφημισθεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Αυτά για την αλήθεια και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις σε βάρος του Συνδυασμού μας ο οποίος λόγω της  δυναμικής που έχει αναπτύξει για την υπεράσπιση των θεμάτων της πόλης και των  δημοτών ενοχλεί πολλούς!...
Ο συνδυασμός μας  δεν πτοείται. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για όλους τους κατοίκους του διευρυμένου Δήμου, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ


              Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΠΡΕΔΗΜΑ

             κ. Μπρεδήμα

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κ. Σιδερέας Ευ. είναι πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων γονέων & κηδεμόνων του Δ. Καλαμάτας και όχι πρόεδρος του Συλ. Γονέων του 17ου Δημοτ. Σχολείου όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση σας.
Και απορούμε πως δε το γνωρίζατε αυτό αφού η Ένωση Γονέων προεκλογικά σας είχε επισκεφθεί (όπως άλλωστε έκανε με όλους σχεδόν τους υποψηφίους) και σας είχε παραδώσει φάκελο  που περιείχε τη σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης καθώς και μια κατάσταση με καταγεγραμμένα τα προβλήματα των σχολ. μονάδων της πόλης μας.
Επίσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που είχε ως θέμα τις συγχωνεύσεις – συνενώσεις σχολικών μονάδων ο κ. Σιδερέας τοποθετήθηκε του θέματος ως πρόεδρος της  Ένωσης Συλ. Γονέων και μάλιστα καθήμενος ακριβώς δίπλα σας.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον θα θυμόσαστε την ιδιότητά του καθώς επίσης θα γνωρίζατε και τον, σχεδόν, καθημερινό αγώνα της Ένωσης Γονέων πάνω σε θέματα παιδείας που καταγράφονται από τα ΜΜΕ της πόλης μας.
  κ. Μπρεδήμα,  στην επιστολή σας επίσης αναφέρετε ότι δε γνωρίζατε για το κλείσιμο του 17ου Δ.Σ.
Μα πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε αυτό, από τη στιγμή που το 17ο Δ.Σ. είναι το μοναδικό σχολείο της πόλης μας που συγχωνεύεται και από τη στιγμή που κύριοι ομιλητές του συνδυασμού σας  στο Δημ. Συμβούλιο τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του κλεισίματος του εν λόγω σχολείου προτρέποντας μάλιστα ο ένας εκ των δύο ομιλητών τους γονείς του σχολείου « να μη παίρνετε τα παιδιά σας στο λαιμό σας με τη στάση σας» .
Με βάση λοιπόν κ. Μπρεδήμα και τα δύο αυτά γεγονότα τα οποία φάνηκε ότι δε τα γνωρίζατε πιστεύουμε ότι σαν επικεφαλής συνδυασμού οφείλεται πρώτα να ενημερώνεστε και μετά να εκδίδεται ανακοινώσεις.
Όσον αφορά, τώρα, αυτό που αναφέρετε στη δήλωσή σας ότι με την αποχή σας από τη ψηφοφορία συντελέσατε στην ικανοποίηση του αιτήματός μας για το 17ο Δ.Σ. θα θέλαμε κ. Μπρεδήμα να συντελέσετε με τη ψήφο σας και όχι με την αποχή σας μιας και πιστεύουμε ότι είστε ο μοναδικός φορέας της πόλης μας που δε παίρνει ξεκάθαρη θέση στο θέμα αυτό.
Όσον αφορά για  πιθανή πρόθεση του προέδρου της  Ένωσης Γονέων κ. Σιδερέα να εκθέσει το συνδυασμό σας στα μάτια των συνδημοτών μας αυτό πιστεύουμε ότι το πετύχατε μόνος σας και με τη στάση σας στο εν λόγω θέμα. Δε χρειαστήκατε βοήθεια.
Η  Ένωση Συλ. Γονέων, κ. Μπρεδήμα, όλα αυτά τα χρόνια με τη στάση της και τη δράση της έχει αποδείξει ότι λειτουργεί πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα επιδιώκοντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Αυτό και μόνο.
Χαιρόμαστε για τη δυναμική του συνδυασμού σας, που αναφέρετε, ότι έχετε αναπτύξει και θα θέλαμε να διοχετεύσετε και λίγη προς το χώρο της παιδείας που τη χρειάζεται. 

                 ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                           ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 17ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ





  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 17ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
Δ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ   ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ
ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΟ.

                              ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ



Σχόλια