ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΕΕΕΚ (video + photos)

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το πρωί στο νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ μέ κύριο θέμα τη καθυστέρηση λειτουργίας του και τους λόγους που οφείλετε
Σας παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας που εκανε η Ένωση προς κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση και τα συμπεράσματα δικά σας.


                                ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας καταγγέλλει οποιονδήποτε εμπλέκεται στον εμπαιγμό και τη κοροϊδία που υφίστανται εδώ και οκτώ (8) μήνες τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας.
Είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο και ιδανικό κτίριο, που απευθύνεται σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, σε γονείς που βιώνουν με το δικό τους τρόπο τη καθημερινότητα των παιδιών τους και σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται καθημερινά και υπερβάλουν πραγματικά εαυτούς να διδάξουν τα παιδιά αυτά και να τα κάνουν να αισθανθούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, να μη μπορεί να λειτουργήσει γιατί......λέει δεν έχει γίνει ακόμα η σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος. Αν είναι δυνατόν!
Θεωρούμε τις δικαιολογίες που ακούμε όλους αυτούς τους μήνες τόσο από τον ΟΣΚ όσο και από τους μηχανικούς που κατασκεύασαν το κτίριο αλλά και το Υπουργείο Παιδείας αστείες.
Δε μας ενδιαφέρει ποιος φταίει και τι πρέπει να γίνει ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.
Εδώ και οκτώ (8) μήνες ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους μηχανικούς του έργου, τον ΟΣΚ αλλά και το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας κάθε φορά την ίδια απάντηση:  <<Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε εξελίξεις, πιστεύουμε την άλλη εβδομάδα να έχει λυθεί το πρόβλημα>> και άλλα πολλά.
Με τη συμμετοχή μας (σαν Ένωση Συλ. Γονέων Δ. Καλαμάτας) στη σημερινή συνέντευξη τύπου θέλουμε να δείξουμε τόσο στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αυτού ότι όλοι οι γονείς της πόλης μας είναι δίπλα τους, στον αγώνα που κάνουν για τα αυτονόητα. Να μπουν στο κτίριο που τους ανήκει, στο κτίριο που φτιάχτηκε γι΄αυτούς αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα είναι χωρίς αυτούς.
Τέλος καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την υπουργό κ. Διαμαντοπούλου να δώσει άμεση λύση στο θέμα αυτό γιατί μπορεί να ζητάει συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων για παιδαγωγικούς και οικονομικούς λόγους αλλά εδώ φαίνεται να μη ξέρει ότι κάθε μήνας καθυστέρησης της μεταφοράς του ΕΕΕΕΚ (που κόστισε περίπου € 1,5 εκ.) στο δικό του κτίριο, κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο αρκετές χιλιάδες ευρώ που δίνονται ως μίσθωμα αλλά και σε ότι αυτά τα παιδιά αξίζει πραγματικά ένα τόσο όμορφο και λειτουργικό κτίριο που έχει κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.
                                                               Το  Δ.Σ. της Ένωσης

                                           Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
                             
                                        
                                                  ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΊΚΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ
                                             
                           
                                                
                      
                                     Ο ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΚΑΖΟΝ & ΠΑΙΔΙΑ)                


                          Κ. ΒΑΣΙΛΟΠ/ΛΟΣ, Α. ΣΠΑΝΟΥ, Β. ΣΙΔΕΡΕΑΣ, Μ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, Α. ΧΑΤΖΗ, Π. ΚΑΤΣΟΣ   
                                                      ( πριν τη συνέντευξη τύπου )        




                                                    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ


Σχόλια