ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 19/10/2015
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο Π.Ε. Μεσσηνίας
24131, Καλαμάτα
Τηλέφωνο-FAX: 2721361237ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Πετρόπουλο, είχε την Πέμπτη, 15/10/2015, αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Κουφαλάκο και το μέλος του ΔΣ Κουρέτα Γιώργο. Έγινε αναφορά σ’ όλα τα θέματα που αφορούν τους μαθητές της πόλης μας, (κενά, μεταφορές, υποδομές υποχρηματοδότηση της παιδείας), δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο Ειδικό Σχολείο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. καθώς και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 6ου Λυκείου και ΕΠΑΛ.
Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε την Ένωση ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη του απαιτούμενου ανθρώπινου δυναμικού του Ειδικού Σχολείου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλυφθούν οι ανάγκες στο μεγαλύτερο μέρος. Επεσήμανε τις δυσκολίες λόγω μείωσης των δαπανών για την παιδεία και ζήτησε υπομονή και ανοχή. Από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι είναι γνώστης και θα μεταφέρει τα προβλήματα στον Υπουργό και θα κάνει ανάλογη εισήγηση.  Σ’ ότι αφορά το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, δήλωσε ότι έχει ωριμάσει η ιδέα του διαχωρισμού του σε δύο επίπεδα, τύπου γυμνάσιο-λύκειο.
Σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του 6ου Λυκείου και ΕΠΑΛ και τις κινητοποιήσεις των παιδιών, ο Περιφερειακός Δ/ντής αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματα μαθητών και γονέων και δεσμεύτηκε να προωθήσει από την θέση του  τα αιτήματα, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εισαγγελική παρέμβαση για το ΕΠΑΛ.
Από την πλευρά της Ένωσης επιμείναμε στην κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό και όχι με αναπληρωτές. Εκφράσαμε την πάγια θέση μας ότι δεν διεκδικούμε το εφικτό αλλά το αναγκαίο.  
Για το Μουσικό Σχολείο, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα των κενών, και το έντονο πρόβλημα των μεταφορών. Συμφώνησε με την πρόταση για δημόσια δωρεάν μεταφορά με σχολικά δημόσια λεωφορεία, με οδηγό και συνοδηγό. Επισημάναμε την ανάγκη για δωρεάν βιβλία και στα μαθήματα της μουσικής και των αγγλικών.
Τέλος ζητήσαμε την παρέμβαση του για την άμεση δρομολόγηση της ανακατασκευής του κτηριακού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δ. Καλαμάτας


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλαμάτα 24 Απριλίου 2015


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


Το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας καταδικάζει ομόφωνα με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομεινάντων κοινωνικών δαπανών.
Τα δημόσια σχολεία ήδη αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα (ρεύμα νερό θέρμανση). Βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεωκοπίας. Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση σε βάρος των παιδιών μας.
Αδειάζουν τα ταμεία των σχολικών επιτροπών, μένει απλήρωτο το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων (καθαρίστριες σχολικοί τροχονόμοι κλπ) δεν καλύπτεται η μεταφορά των μαθητών, σίτιση, έργα συντήρησης κλπ.
Παράλληλα ανοίγει διάπλατα η πόρτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας και των κοινωνικών δομών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ
Καλούμε τίς σχολικές επιτροπές και την Δημοτική αρχή να καταδικάσει την ΠΝΠ και να προχωρήσουν σε έμπρακτη άρνηση εφαρμογής της. Να μην καταθέσουν ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ                     ΑΘΑΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλαμάτα 20 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 6.00μ.μ., θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας. Θα συζητηθεί το πρόγραμμα δράσης της νέας διοίκησης, θα γίνει καταγραφή και συζήτηση των διαφόρων θεμάτων καθώς και των προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λίγο πριν τη λήξη της, ώστε να γίνει καλύτερη προετοιμασία, τόσο από πλευράς Ένωσης όσο και των Συλλόγων που εκπροσωπεί, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της νέας σχολικής χρονιάς. Στην συνάντηση θα παρευρεθεί και εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ. Η συνάντηση θα είναι ανοικτή και μπορεί να συμμετέχει, εκτός των μελών των Δ.Σ. των συλλόγων, και όποιος άλλος γονέας το επιθυμεί.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

Κουφαλάκος Παναγιώτης                           Αθανασόπουλος Αθανάσιος
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καλαμάτα 5 Σεπτεμβρίου 2012
                                                               

                                                           ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

       Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς αποφάσισε ομόφωνα όπως:

1.                       Να καλέσει τα ΜΜΕ της πόλης μας σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στο γραφείο της Ένωσης (γραφείο 623 – Διοικητήριο) στην οποία θα κάνει γνωστή τη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας και θα καθορίσει τη στάση της.

2.                  Να κληθούν να παρευρίσκονται στη συνέντευξη τύπου και να εκφράσουν την άποψή τους εκπρόσωποι των Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας


                                                              Για το Δ.Σ. της Ένωσης

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Ευάγγελος Σιδερέας                                                  Γεώργιος Κουρέτας  


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                               

                                                                                                    Καλαμάτα 30/03/2012


                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αλευρά Παναγιώτη και τους δ/ντές εκπαίδευσης (Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΒΑΘΜΙΑΣ) κ.κ. Κλάδη Νικόλαο και Βασιλόπουλο Κων/νο πραγματοποίησε σήμερα το Δ.Σ. της Ένωσης Συλ. Γονέων Δ. Καλαμάτας.

Στον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά το Δ.Σ. της Ένωσης γνωστοποίησε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν πριν μερικές μέρες και του παρέδωσε αντίγραφο του πρακτικού των εκλογών καθώς και τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. κάτι που προβλέπεται άλλωστε από το καταστατικό.Επίσης το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Αλευρά για την παραχώρηση του γραφείου εκ μέρους της Περιφέρειας στην Ένωση ενώ έγινε αναφορά και σε προβλήματα σχολικής στέγης στη πόλη μας.

Στους δ/ντές εκπαίδευσης έγινε γνωστοποίηση της σύνθεσης του Δ.Σ. και ευχηθήκαμε να έχουμε μια καλή συνεργασία που θα είναι προς όφελος όλων των παιδιών.

                                                     Το Δ.Σ. της Ένωσης
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους γονείς της πόλης μας το Σάββατο 10 Μαρτίου στις
6:00 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
                                                     
                                                              
                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας εκφράζει την ικανοποίηση της 
για την εξέλιξη του θέματος της μεταφοράς των μαθητών έστω και με την προσωρινή αυτή
 δίμηνη παράταση που σίγουρα ανακουφίζει πολλές οικογένειες.
Ελπίζουμε στο διάστημα αυτό να βρεθεί οριστική λύση και να σταματήσει επιτέλους η αβεβαιότητα
 και η ταλαιπωρία όλων μας.
    Σαν Ένωση Συλλόγων Γονέων, τέλος, εκφράζουμε για μια ακόμα φορά την αγανάκτησή μας
και τη δυσαρέσκειά μας για τη προχειρότητα και την ανευθυνότητα που χειρίζεται η πολιτεία 
τα σοβαρά αυτά θέματα της παιδείας προσπαθώντας για μια ακόμα φορά να ρίξει ένα ακόμα
 βάρος στις πλάτες των γονιών.

                                                       Για το Δ.Σ. της Ένωσης

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
                 Ευάγγελος Σιδερέας                                                            Βασιλική Καραμπάτσου            


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-9-2011

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με αφορμή την κυκλοφορία αφίσας που αναφέρεται σε εκδήλωση για τη παιδεία στη πόλη μας
 τη Δευτέρα 19/9/2011 και παρουσιάζει την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας
ως συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης αυτής δηλώνουμε ότι:

-         Σαν Ένωση Συλ. Γονέων δεν έχουμε πάρει καμία επίσημη απόφαση να συμμετέχουμε στην εκδήλωση αυτή

-         Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα καταγγείλουμε (αφού μάθουμε) όσους μας  ενέπλεξαν  σαν συνδιοργανωτές στην εκδήλωση αυτή.

                                                        Το Δ.Σ. της Ένωσης
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡ. 2011

                                          
                                                            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
   Σαν Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Καλαμάτας θεωρούμε υπερβολικό και απαράδεκτο
 το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της πόλης μας (13/4/2011) που έχει 
να κάνει με ένα μεμονωμένο επεισόδιο που έγινε μεταξύ δύο μαθητριών σε σχολική μονάδα
της πόλης μας.
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν αντικατοπτρίζει 
σε καμία περίπτωση τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα μέσα στις σχολικές μονάδες και σίγουρα 
οι καταστάσεις δεν είναι άγριες στα σχολεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα που δυστυχώς γενικεύει 
το περιστατικό αυτό.
Καλούμε την εφημερίδα αν έχει παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύουν τα αναγραφόμενα 
στο φύλλο της να μας τα κάνει γνωστά έτσι ώστε κι εμείς σα γονείς να μπορέσουμε να 
προστατέψουμε τα παιδιά μας.
Τέλος πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύσεις και με τόσο μεγάλη προβολή μεμονωμένων 
περιστατικών που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους εσωτερικούς κανονισμούς των σχολείων 
περισσότερο κακό, παρά καλό μπορούν να κάνουν στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

                                                   Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης
     
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒ. 2011

                                ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ & ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

    -  Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου είχε σήμερα αντπροσωπεία της Ένωσης
      με θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα παιδείας καθώς και τις εξελίξεις για το 
      κτίριο του ΕΕΕΕΚ.
     Η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες θα λήξει οριστικά το θέμα ηλεκτροδότησης
     του νέου κτιρίου και έτσι θα μπορέσουν τα παιδιά να μεταφερθούν στο χώρο που τους ανήκει
     μετά την καταλυτική παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Τατούλη προς τον πρόεδρο του ΟΣΚ.

    - Συνάντηση επίσης πραγματοποιήθηκε και με τον αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών 
    κ. Καραγιάννη Ανδρέα όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις κτιριακές ανάγκες των 
    σχολικών μονάδων της πόλης μας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                 ΘΕΜΑ: Ωράριο Λειτουργίας ΓΡΑΣΕΠ
                                               
Ο υπεύθυνος του ΓΡΑΣΕΠ του 5ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας Πετρόπουλος Παναγιώτης θα δέχεται μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, και κάθε ενδιαφερόμενο για ενημέρωση σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Πανελληνίων Εξετάσεων, Αγοράς Εργασίας και Συμβουλευτικής, τις εξής ημέρες και ώρες (σύμφωνα με τις αποφάσεις 143399/Γ7/06-11-2008, και 159640/Γ7/17-12-2010 του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).
ΔΕΥΤΕΡΑ      11.00 – 13.00
ΤΡΙΤΗ                         11.00 – 12.00
ΤΕΤΑΡΤΗ      14.00 – 16.00
ΠΕΜΠΤΗ        12.00 – 14.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 – 12.00

Πληροφορίες: Πετρόπουλος Πάνος 
    τηλέφωνο : 27210 22529 & 27210 22934
       e-mail    : grasep@5lyk-kalam.mes.sch.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ/ΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάντηση με τους δ/ντές εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας κ.κ. Κλάδη (Α/ΒΑΘΜΙΑΣ) και
 Βασιλόπουλο (Β/ΘΜΙΑΣ) πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Β. Σιδερέας και η γραμματέας     Β. Καραμπάτσου προκειμένου να ενημερωθούν για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Οι δ/ντές εκπαίδευσης ενημέρωσαν τα μέλη της Ένωσης ότι οι συγχωνεύσεις σχολείων έχουν καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα και ότι καμμία πρόταση για μονάδες της πόλης μας δεν έχει γίνει ακόμα απ' αυτούς.
Επίσης μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα έχει λήξει μέχρι το τέλος της επομένης εβδομάδας οπότε και θα ενημερωθούμε.
Πάντως από τη συζήτηση που έγινε τα μέλη της Ένωσης έβγαλαν το συμπέρασμα ότι πιθανόν να υπάρξουν (έστω και μικρές) αλλαγές στο σχολικό χάρτη του Δ. Καλαμάτας