ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ




Επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας


Από το τρέχον σχολικό έτος ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στη σχολική κοινότητα.
                Έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού είναι η κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Νομού και η προαγωγή του θετικού κλίματος στο σχολείο. Ειδικότερα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Σταθμού περιλαμβάνουν:
-  Συμβουλευτική γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών με τη μορφή ατομικών, οικογενειακών ή/και ομαδικών συνεδριών
-  Ενημέρωση / επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ψυχοκοινωνικά ζητήματα
-  Παρακολούθηση και υποστήριξη των υλοποιούμενων προγραμμάτων αγωγής ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων
-  Διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης των μελών της σχολικής και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας
-  Δικτύωση και συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες και φορείς, για την παραπομπή περιπτώσεων που χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός στεγάζεται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (σχολικό συγκρότημα 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, Βασ. Γεωργίου, ισόγειο) και στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου, γραφείο 612.
Οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων προσφέρονται είτε στο χώρο του Σταθμού κατόπιν ραντεβού, είτε στο χώρο του σχολείου κατόπιν πρόσκλησης του/της Διευθυντή/ριας του σχολείου ή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων είναι η Αμαλία Καζιάνη, εκπαιδευτικός ΠΕ 06 – Αγγλικής και ψυχολόγος.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων είναι:
Τηλέφωνο: 27210 80527, 27213 61563
Fax: 27210 26441



Σχόλια